Hoppa till innehåll

Biografi

Susanne Ericsson växte upp med folkmusiktraditionen i Ljusdal och Järvsö i hjärtat av Hälsingland. Hon gick alltid omkring och sjöng och precis som sin mamma och morfar, började Susanne spela fiol vid tidig ålder. I lilla Nor skola i Järvsö hade hon förmånen att vara elev hos den inspirerande fiolläraren Rolf Westerlund och Susanne blev medlem i Järvsö spelmanslag redan som 12-åring. Det blev 10 roliga och lärorika år med spelmanslaget innan flytten gick till Stockholm 1989.

Susanne har studerat klassisk sång vid Helsjöns folkhögskola i Horred och vid Kulturama i Stockholm och frilansat som sångerska och folkmusiker sedan 1999 – parallellt som hon arbetat som Promotion Manager och Copyright Assistant på ett skivbolag/musikförlag.

2011 var ett uppvaknande för Susanne, då hon förlorade sitt arbete och drabbades av bröstcancer. Under behandlingen skrev hon sina första sånger och skapade albumet It’s Never Too Late (release 2013). Albumet spelades in av Lennart Östlund i Polar Studios och är en känslomässig resa som öppnar hjärtat och lyfter sinnet, inspirerad av klassisk musik och en stark folkmusiktradition med budskapet att det aldrig är för sent att leva sina drömmar.

Förutom att ha solokonserter, anlitas Susanne frekvent som sångerska i livets olika skeden – vid dop, bröllop och begravningar samt föreläser om sin livsresa och inspirerar andra att leva sina drömmar.

Hon lämnar avtryck som inte lämnar någon oberörd
Martin Reberg, präst i Salems församling